torstai 19. marraskuuta 2015

TUUNAUSTA

Uusi vuori takissa

Tällä kertaa tee-se-itse postauksessa on aiheena vanhan tuunaus. Omistan yhden Makian takin, josta pidän paljon, mutta sen vuori näyttää uitetulta koiralta. Vuoren saa takista irti ja siksi ajattelin ettei varmaankaan ole kovin vaikeaa tehdä uutta vuorta ja siten tehdä takista melkein uuden näköinen. Vanhan vuoren kanssa takkia ei tullut käytettyä kovinkaan paljoa, mutta nyt kun ilmat kylmenevät ja takissa on uusi ihanan pehmeä vuori pääsee se varmasti useammin käyttöön. Makian takit ovat hiukan kalliimpia, mutta kestäviä ja ajattomia ainakin päällyskankaan puolesta ja siksi en halunnut heittää sitä menemäänkään. Uuden vuoren teko ei vaatinut paljoa aikaa, mutta toi takille monta käyttö vuotta lisää. Myös monessa muussa talvitakissa, jossa on teddy-vuori niin se on ensimmäisenä huonossa kunnossa joten kannattaa katsoa olisiko se helppo uusia uuden takin ostamisen sijaan.

Makian takissa vuori on kiinni vetoketjulla, joten irrotin vain sen irti ja ratkoin teddyosan irti muusta vuoresta. Kannattaa säästää mahdollisimman paljon vanhaa vuorta, esimerkiksi säästää paljon vaivaa jos vetoketjut jättää vuoreen kiinni. Ratkoin vielä teddy osan osiin että sain piirrettyä kaavat uuteen vuoreen suoraan vanhan mukaan. Uudesta vuoresta ompelin ensin itsesssään takin ja kiinnitin sen sitten vanhan paikalle niistä saumoista mistä edellisen ratkoin pois.

Takista tuli vielä aiempaa lämpimämpi ja huomattavasti siistimpi. Alla on pari kuvaa missä vanha vuori on vielä kiinni ja lopussa uuden vuoren kanssa.

Ennen uudistusta

Ennen uudistusta


Uudistuksen jälkeen

Uudistuksen jälkeen

-Minttu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti