lauantai 21. marraskuuta 2015

RAUHOITTUMASSA


Olen aina ollut melko huono hallitsemaan stressiä. Nyt kun on tilanne ettei oikein ole varma mitä tekisi tulevaisuudessa on stressiä ollut melko paljon. Yritän saada kandin nyt tehtyä jouluksi ja samalla käydä vain yhden sivuaineen kursseja. Olen siis jättänyt muita kursseja vähemmälle, että olisi  enemmän aikaa tehdä kandi. Minulla käy kuitenkin liian usein niin, että kun on oikeasti joku juttu mitä pitäisi tehdä sitä ei tule tehtyä. Jo ajatus siitä, että kandi pitää saada pian tehtyä ahdistaa niin paljon ettei sen tekoon ryhdy. Nyt vasta viime aikoina olen aloittanut sen teon kunnolla vaikka minulla olisi ollut aikaa tehdä sitä koko syksy. Juurikin tuo kandi on siis koko syksyn aiheuttanut stressiä vaikka en olekkaan sitä kovin ahkerasti tehnyt.

Toisena juttuna stressiä aiheuttaa tulevaisuuden miettiminen. Hain nyt syksyllä kahteen uuteen kouluun, koska haluaisin toisen tutkinnon jossa voisin yhdistää nykyistä osaamistani. Tämä ala mitä nyt opiskelen ei ehkä ollut oikein oma juttuni ainakaan sellaisenaan. Haluaisin mahdollisesti tehdä tulevaisuudessa jotakin missä olisi hyötyä tästä koulutuksesta vaikka se olisikin jotain aivan muuta alaa.  Ja nyt kun työllisyystilanne on niin huono ei ajatus opiskelujen jatkamisesta kuulosta ollenkaan pahalta. Jos en kuitenkaan nyt pääse minnekkään kouluun en oikein tiedä mitä teen joulun jälkeen. En ajatellut jatkaa ainakaan vielä maisterivaiheeseen nykyisissä opinnoissani ja se olisi varmasti aika hankalaakin kesken vuotta. Siksi nyt odottelenkin kauhulla pääsykokeiden tuloksia ja jännitän sitä joudunko miettimään pikaisen varasuunnitelman ensi vuodelle.

Kaiken stressin keskellä yritänkin välillä rentoutua kunnolla. Nämä kuvat liittyvätkin juuri tuohon rentoutumiseen. Mikä nimittäin olisi paras tapa rentoutua kuin lähteä käväisemään tällaiseen maisemiin. Nyt kun tuollaista matkaa ei ole tiedossa voi samanlaisia rauhoittumispaikkoja etsiä omasta kotikaupungista. Ainakin täällä rovaniemellä luonto on lähellä ja itse ainakin juuri luonto rauhoittaa. Kolmas vaihtoehto on vaeltaa mielessä tällaisiin maisemiin vaikka katselemalla näitä kuvia.











-Ida

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti