maanantai 23. marraskuuta 2015

TUOREMEHUA


Mikä onkaan sen parempi tapa aloittaa päivä näin talvella kuin tehdä itse mehua ja nauttia se. Talvisin  on mukava syödä kaikkea lämmintä ja esimerkiksi puuroa tekee talvisin enemmän mieli. Aina aamuisin haluan kuitenkin jotakin raikasta. Siihen tarkoitukseen sopii erinomaisesti itse tehty mehu. Hankimme vähän aikaa sitten oman mehupuristimen, jolla voi siis tehdä itse tuoremehua. Ollaan kokeiltu nyt alkuun vasta yhden raaka-aineen mehuja, mutta tarkoitus olisi tehdä sekamehujakin. Kuvissa on kaksi esimerkki mehua, joiden raaka-aineet eivät ole kovin kalliita talvellakaan ja siksi niitä voi tehdä ympäri vuoden. Omenamehu on perinteisempi ja maistuu varmasti kaikille. Porkkanamehua taas en ollut itse ikinä ennen edes maistanut vaikka sitäkin saa kaupasta, mutta jotenkin ajatus porkkanamehusta ei ole innostanut. Se osoittautui kuitenkin oikein hyväski raaka-aineeksi mehuun. Ylimääräiset omenamössöt ja porkkanaraasteet joita tulee sivutuotteena voi käyttää vaikka leivontaan ja lisätä niihin vähän lisää nestettä.





-Ida

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti