keskiviikko 11. marraskuuta 2015

AJATON RAITAPAITA




On olemassa monia vaatteita, jotka ovat oikeastaan ajattomia. Yksi niistä on mielestäni rennompaakin rennompi raitapaita. Se sopii niin monien vaatteiden kanssa ja on siten todella tarpeellinen päivän pelastaja. Jokaisen vaatekaapista pitäisi löytyä yksi raitapaita. Itse pidän raitapaidoista paljonkin ja erityisesti vähän rennommista malleista, jotka sopivat vaikka ihan vaan mustien farkkujen kanssa.

Löydettiin ihanaa raidallista kangasta jättirätti kangaskaupasta ja siitä sai ommeltua useammankin paidan. Tein itselleni yhden, joka on juuri sopivan rento malliltaan. Suuri käsityölehdissä on useitakin kaavoja pitkähihaisille paidoille ja valikoinkin niistä itselle mieluisimman. Paidan teko ei loppujen lopuksi kestänyt kovinkaan kauaa. Itselle ongelmia tuottaa aina pääntie. Siitä on hankala saada huolitellun näköistä ja niin ettei se venähdä oudosti. Tässä se kuitenkin onnistui ihan hyvin.

Helppoon raitapaitaan tarvitaan vain kangasta, hyvä kaava ja lankaa. Sitten vaan ompelemaan ja tekemään raitapaitaa itse.




Ida



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti