maanantai 30. marraskuuta 2015

OMENAGRANOLA


Terveellisempi syksy postauksessa yhtenä kohtana oli vaihtaa tuotteet sokerittomiin, esimerkiksi mysli. Päätimme kokeilla tehdä itse granolan tekoa. Siitä on tullut suosikkimme ja olemme tehneet siitä jo paria erilaista versiotakin. Tässä ohjeessa on sokeria, mutta sitä ei tarvita ja se oikeastaan olikin idea, että tästä tulisi melkein sokeritonta.



Omena Granola olivia 9/2015

8dl kaurahiutaleita
4 dl paahdettua amaranttia
2 dl hasselpähkinää
2 dl manteleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 1/2dl omenasosetta
1 dl hunajaa
1 1/2 rkl öljyä
(1 1/2 dl ruokosokeria)
ripaus suolaa
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kuivattuja omenarenkaita
1 dl rusinoita
1dl mulperimarjoja

-Levitä kaurahiutaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Rouhi pähkinöitä, manteleita ja kurpitsansiemeniä pinemmiksi paloiksi ja sekoita kaurahiutaleihin. Valuta päälle omenasosetta, hunajaa ja öljyä. Ripottele joukkoon ruokosokeri ja suola. Sekoita ja levitä uudelleen tasaisesti pellille.
-Paahda 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paahtamista vielä 20 minuuttia. Sammuta uuni,avaa luukku raolleen ja jätä granola uuniin kuivumaan pariksi tunniksi.
-Viipaloi aprikoosit ja omenrenkaat. Sekoita granolan joukkoon aprikoosit, kuivatut omenat, rusinat ja mulperimarjat. Säilytä lasipurkissa.
(Tähän ei tarvitse edes laittaa sokeria ja silti se on ihan tarpeeksi maukasta)


-Ida & Minttu


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti