tiistai 10. marraskuuta 2015

KOKKAILUA KODASSA


Lapissa ollessa teimme kaikenlaisia ruokia kodassa kun siihen kerrankin oli mahdollisuus. Muurinpohjaletut esimerkiksi maistuvat paremmilta kuin tavalliset, koska niitä saa niin harvoin. Testasimme myös miltä kesäkurpitsat, vihannekset ja sienet maistuvat kun ne on tehty kodassa. Kaikesta tuli oikein hyvää ja siksi onkin harmi, että ne ovat niin harvoin saatavaa herkkua.

Vihannekset, jotka paistoimme olivat suoraan pakastealtaasta. Ollaan ennenkin kokeiltu muurikkakasviksia jotka sisältävät erilaisia vihanneksia kuten porkkanaa ja ne ovat olleet ihan hyviä sekoituksia ja helpompia kuin tehdä tuoreista itse. Ne vain laitetaan jäisinä pannulle, jossa on hiukan rasvaa. Sitten pidetään tulen päällä kunnes ne ovat pehmenneet.

Kesäkurpitsat viipaloidaan ja itketetään. Itketyksessä levitetään suolaa ja odotetaan puolisen tuntia ja pyyhitään pois "kyyneleet" pois. Sitten viipaloihin levitetään öljyä, suolaa ja mustapippuria. Ne levitetään pannulle ja paistetaan jonkin aikaa kunnes kesäkurpitsoista tulee kullanruskeita päältä.

Sientäkin tuli kokeiltua kun sellainen mökinpihasta löydettiin. Sieni pilkottiin ja lisättiin sipulia joukkoon. Nekin paistettiin rasvassa. Sieniä täytyy paistaa melko pitkään, jotta niistä tulee pehmeitä. Kun niin jaksaa tehdä on lopputulos oikein maukas ja terveellinen lisäke ruualle.

Muurinpohjalettuihin voi periaatteessa käyttää myös aivan tavallista lettutaikinaa, mutta niistä voi tehdä myös hiukan erilaisia lisäämällä vehnjauhojen lisäksi jotain muita jauhoja (ohrajauhoja esimerkiksi) tai tehdä taikinasta vähän vetelämpää laittamalla vissyä tai enemmän maitoa. Sitten vain paistetaan kauniita pitsireunaisia lettusia.









-Ida & Minttu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti