tiistai 7. huhtikuuta 2015

TÄYDELLISET KIRPPARI LÖYDÖT




Nykyään käydään kumpikin kirppiksillä aika usein. Monta kertaa kuukaudessa. Vuosi sitten vasta tajusi kuinka hyviä paikkoja ne on. Aiemmin tuntui että kirppiksillä on vaan kulahtaneita vaatteita ja vanhoja kirjoja. Nyt kun siellä useammin käy niin löytää vaikka mitä kivaa ja turhemmat ostokset on vähentynyt. Vaikka olisikin kuinka halpa niin tuotteen pitää täyttää myös muut kriteerit, että se tarttuu mukaan. 

Kriteereinä itsellä on 
1. hyvä kunto, melkein uudenveroinen oikeastaan vaan tarttuu mukaan
2. kirppishinta, jos kaupasta saa uuden melkein samalla hinnalla niin ei ehkä kirppikseltä kannata ostaa vaikka olisikin hyvässä kunnossa. 
3. Tarve, tätä on välillä vaikea noudattaa kun kirppiksellä tulee eteen kaikkea tosi halpaa ja kivaa niin tekisi mieli raahata sieltä kotiin kaikki vaikka oikeaa tarvetta ei oliskaan.
4. Ei mitään liian henkilökohtaista, tällä tarkoitan sitä että itse en edes pystyisi ostamaan kirppiksiltä vaikka mitään alusvaatteita jonkun vähän käytettyjä kosmetiikkajuttuja tai muuta liian henkilökohtaista.  Myös esim pipot on siinä rajoilla ostaisinko kirppikseltä. 


Helsingissä on muutama tosi hyvä kirppis; ihan ykkönen on kaivarin kanuuna, joka tuntuu kyllä olevan vähän kalliimpi. Välillä järjestettävä kattilahallin kirppis on myös hyvä tapahtuma, kesällä hietalahdentori kirppis on käymisen arvoinen. Myös uusi Manskun majakka on ihan käymisen arvoinen paikka. 

Nyt kevätsiivouksen aikaan olisi itsellä myös paljon vaatteita ja muuta mitä viedä kirppikselle myyntiin, mutta en oikein tiedä mihin ne kannattaisi viedä että menee.

Torkkupeitto ja päiväpeitto / Varastotien kirppis Rovaniemi / hinta noin 4 e/kpl 
race marinen huppari / Hietalahden kirpputori / 3e

vintage laukku / kaivarin kanuuna / 10e

hm farkut / Lanttila Lahti / 2e
hm ruutupaita / Lanttila Lahti / 1e 
-Minttu

1 kommentti :

  1. Millä tavalla Manskun Majakka on tutustumisen arvoinen (ja muut mainitut)? Tarjonnassa Majajassa ei minusta ollut mitään poikkeuksellista eikä hintataso siellä ole matala, mikä johtuu korkeasta pöytävuokrasta. Useimmat myyjät ymmärtävät, ettei hintoja kannata pitää kohtuullisina, jos kahdesta viikosta saa pulittaa 85 euroa,kesätarjouskin 75 euroa. Useamman kerran kysyin, missä jonkin tavaran paikka on, koska niin pyydettiin tekemään, jos ei itse löydä. Vastaus oli aina sama: "Otat sä tän?" No en, jos kysyn, missä tavaran paikka on! Aiemmin Majakan sivuillla oli maininta "Meillä kauppa käy": En löytänyt sitä enää enkä ainakaan itse suosittele myyntipaikaksi. Joudut pulittamaan myyntiprovisionkin, vaikka myynti menisi miinukselle.

    VastaaPoista