perjantai 3. huhtikuuta 2015

DIY istutus


Nyt on hyvää aikaa istuttaa yrttejä kasvamaan kesäksi kun on pari päivää pääsiäislomaa. Me istutettiin jo vähän aika sitten ja ne on alkanut jo vähän kasvamaan. Oon niin ylpee että ne kasvaa koska viime vuonna pieneksi pettymykseksi mikään ei oikein onnistunut.

Tehtiin pari erilaista ruukkua ja kaivettiin vanhat ruukut varastosta. Tykkään itseasiassa tosi paljon noista roikkuvista istutus pusseista ja ne vähän pelastaa kun ei oo parveketta mihin mitään laittaa ja pöytätilaakaan ei kaikille istutuksille ole.
Laitettiin kasvamaan perus yrttejä mitä on helppo ruuanlaitossa käyttää ja lisäks laitoin pääsiäiseks kasvamaan rairuohon sijasta ohraa. Näyttää aika samalta kun rairuoho mutta on kanssa syötävää vaikka aika mautonta.




Nää roikkuvat istutus pussit voi tehdä ihan kahvipaketista ja siihen vaikka jonkun kivan kankaan päälle. Tai sitten niinkun tää on tehty että silittää leivinpaperien välissä muovipusseja yhteen tai taittaa yhden muovipussin moninkerroin ja silittää yhdeksi levyksi. Sen jälkeen vaan taittaa sen kahtia kun se on vähän kylmennyt ja silittää noi reunat kiinni. Tekee pienet reiät mistä sitoo narun ja laittaa naulaan roikkumaan. Käänsin vielä yläreunaa että siitä tulee vähän tukevampi. Kannattaa myös testata ennen istutusta ettei jäänyt mitään reikiä mihinkään.
Sitten vaa multaa sisään, siemenet ja hyvä hoito niin tulee tuoretta yrttiä ruoanlaittoon ja on ihan kiva sisustuselementti.


Lasipurkkikaan ei oo huono vaihtoehto istutuksille. Siihen liimattiin ja maalattiin jäätelötikkuja kylkeen ja siihen sidottiin vielä naru niin sekin sopii nyt sisutukseen. Halpa vaihtoehto, koska aina tulee lasipurkkeja jotka voi pestä ja käyttää tohon ja sitten kesällä kerää vähän jätskitikkuja niin siinä se.



Noi ruskeet ruukut on varmaan halvimpia mitä kaupoista löytyy mutta ei niin kivan näkösiä välttämättä. Siksi niitä yritettiin piristää ihan vaan kuviollisella paperilla. Paperin päälle vois myös laittaa kontaktimuovia ettei se kastu, mutta mulla ei sellasta nyt löytynyt. Myös kankaalla vois päällystää tylsiä ruukkuja keväisemmäksi. Noita puusydämmiä mulla oli ennestään ja ne oli ihan kätevät liimata tohon reunaan, että muistaa mitä sieltä on kasvamassa.




-Ida ja Minttu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti