tiistai 28. heinäkuuta 2015

DIY SEINÄKORISTE

Tässä tulee idea helppoon seinäkoristeeseen, johon saa kiinnitettyä omia valokuviaan. Tähän voi laittaa aikenlaisia muistoja erilaisista tapahtumista tai sitten muuten vaan kivoja kuvia.

Tarvikkeet, joita tarvitaan:
-liimaa
-pahvilaput (tigerista)
-pieniä kuvia
-Narua

Meillä oli jo ennestään tulostettuna pieniä kuvia, joita oltiin laitettu vaan isompien kuvien hukka alueille. Ei oltu oikein kuitenkaan keksitty niille käyttöä, mutta tähän ne sopii loistavasti. Toki voi tulostaa yhden paperin täyteen näitä. Nämä oli tulostettu valokuvapaperille , mutta normaalistakin tulee varmaan ihan tarpeeksi hyvä laatuisia tähän käyttöön. Sitten vaan liimaa kuvat haluamallaan tavalla pahvilapuille ja pujottaa ne nauhaan, joka solmitaan kahden ruuvin tai naulan väliin. Nuo ruuvit oli jo seinässä valmiina, joten tämän takia ei seinäkään reikiintynyt enempää. Siitä voi sitten katsella millaisia kuvia on vuosien varrella tullut otettua. Niitä on myös helppo vaihtaa ja pahvilappujen taustakin on piristävä.




-Ida & Minttu

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

MELOMASSA


Meidän kesäsuunnitelmissa oli päästä melomaan. Mentiinkin sitten pienelle melontatestailulle. Ei melottu kauhean kauas, mutta oli se silti mukavaa. Ollaan testattu melomista jo ihan pieninä ja sen jälkeen ollaan aina välillä päästy taas kajakin kyytiin. Käytiin siis melomassa vesijärvellä.

Melominen ei ole kovinkaan vaikeaa. Kaatumiseenkin tarvitaan jo taitoa eli pystyssä pysyminen ei ole todellakaan hankalin osuus. Kääntymiseen on omat polkimet ja ilman niitäkin kääntyminen onnistuu. Kannattaa siis kokeilla vaikka ei olisi ikinä ennen ollut kajakin kyydissä. Kajakkeja on yksi ja kaksi paikkaisia, joten kaverinkin kanssa pääsee yhdessä. Melko monessa paikkaa voi vuokrata kajakkeja ja on olemassa ihan melonta kurssejakin. Mukavaa kesätekemistä ja huippu tapa rentoutua!



-Ida

tiistai 21. heinäkuuta 2015

MARJOJA


Nyt on aika kun voi poimia ainakin metsämansikoita. Mustikoiden, vadelmien ja puolukoiden kypsymistä täytyy odottaa vielä jonkun aikaa. Marjojen poimiminen on kivaa jonkun aikaa, mutta sitten hyttyset jne alkaa käydä hermoille. Se on kuitenkin ihan parasta kun voi talvella kaivaa pakkasesta marjoja syötäväksi. Kannattaa siis nähdä se vaiva, että itse poimii kesällä pakkaseen marjat mieluummin kun ostaa kaupasta. Puolukat esimerkiksi on todella nopea kerätä sitten kun niitä alkaa tulla enemmän. Me poimittiin pari kipollista metsämansikoita kun melonta reissulla löytyi sopiva paikka. Siinä ei mennyt kauaakaan kun kipot oli täynnä. Tarkoitus on vielä poimia iso kasa mustikoita ja vähän puolukoita.



-Ida

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

POLULLA


Ollaan varmaan mainittukkin, että meillä lenkkeily jää liian usein vaan suunnittelu asteelle. Ollaan mietitty monesti mikä saisi motivoitumaan enemmän. Lenkkeily on alkuun todella haastavaa kun lyhyemmätkin matkat tuntuu ylivoimaisilta. Tiedän, että kehitys on nopeaa ja sitten varmasti lenkkeilykin mukavampaa. Jotta jaksaisin käydä lenkeillä niin, että kunto oikeasti kohenisi tarvitsen jotakin muuta kun vain juoksua asfaltilla. Olen aina pitänyt enemmän pehmeämmällä alustalla juoksemisesta, mutta sama pururata saattaa alkaa puuduttaa.

Polkujuoksu onkin mulle ihan uusi tuttavuus, mutta sitä googlettaessa kävi ilmi, että se on ihan oikea laji. Pidemmät matkat, rankemmat mäet, erilaiset maastot ja hienot maisemat. Noin Wikipedia sitä kuvaili. Löysin myös Helsingin Sanomien artikkelin aiheesta . Kävi ilmi, että se on oikea trendilaji. Toivottavasti se tuo toivottua innostusta lenkkeilyyn.




-Ida

perjantai 17. heinäkuuta 2015

PORVOO


Porvoo on yksi varma kesäkohde. Ei haitannut yhtään vaikkei ollutkaan niin aurinkoista kun käytiin siellä viime lauantaina. Näissä kuvissa näkyy vanhaa porvoota, jossa on tosi hienon näköistä. Ollaan joka kesä käyty Porvoossa ja aina oikeastaan vaan vanhan kaupungin puolella. Lisäksi toki Brunbergin tehtaanmyymälä, jossa on saatavilla maistiaisia. Muutoin Porvoossa kannattaa vierailla ihanissa pikkuputiikeissa, joista Riimikko on meidän ehdoton suosikki. Sieltä löytyy vaihtoehtoisia leluja nykyajan sähköisille härpättimille. Tosi sympaattisia putiikkeja löytyy muitakin ja niissä on aina ihania sisustusjuttuja. Kävely mukulakivikaduilla on jo sinänsä kokemus ja kadut on muutenkin kapeita. Maisemat on hienot ja talot ihanan näköisiä. Varma kesäpäivän kaupunki kohde siis ja lähellä Helsinkiä.







-Ida & Minttu

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

KESÄHAME



Ompelin yhtenä vaapapäivänä kesäksi hameen. Se oli superhelppo tehdä ja ei siten vienyt edes kauaa aikaa. Siitä tuli ihan onnistunut ja samanlaisia voisi tehdä eri väreissäkin. Löysin tuon kangaspalan eurokangaan palalaatikosta. Se ei ollut edes metriä, mutta juuri riittävä hameeseen. Hintaakaan ei siten kertynyt hameelle kun pari euroa, koska lisäksi tarvittiin vaan kuminauhaa. Materiaaliasta en ole varma, mutta löysin palan vaatetuskankaista. Se on melko ohutta ja siksi hame on mukava juuri kesällä. Se myös laskeutuu hyvin.

Ohje on siis yksinkertaisuudessaan seuraava:
1. Ompele sivusauma (kangas oli leveydeltään normaali 140 cm ja juuri sopiva niin että se ei ole liian tiukka)
2. Huolittele sauma ja ylä-ja alareunat
3. Mittaa sopivan pituinen kuminauha ja ompele sen päät yhteen (käytin leveää kuminauhaa niin vyötäröstä tulee siistimpi)
3. Käännä ja ompele yläreuna siten, että laitat jo kuminauhan väliin
4. Ompele alareunaan taitos





-Ida & Minttu

maanantai 13. heinäkuuta 2015

REPPUSELÄSSÄ



Me ollaan Mintun kanssa molemmat samalla linjalla siinä, että yksin ei ole niin kiva treenata. Välillä on toki kiva esim. lenkkeillä yksin kun voi mennä omaa vauhtia ja ajatella omia juttuja. Salille kuitenkin on meidän molempien mielestä paljon mukavampi mennä kahdestaan. Sillon tulee lähdettyä varmasti kun on jo sopinut ajan ja saa treenistä enemmän irti kun toinen on tsemppaamassa.

Toinen mikä tekee treenaamisesta innostavaa on se, että se ei ole aina niin vakavaa vaan voi temppuilla ja on oikeasti hauskaa. Lapsena tuli tehtyä kaikkia temppuja useasti. Oli kiva vaan testata ja pelleillä nurmikolla kun ei osannut pelätä ettei osaa tai että sattuu. Nyt vanhempana on tullut varovaisemmaksi ja harvoin sitä tulee tehtyä edes kuperkeikkaa.

Päätettiinkin Mintun kanssa lähteä testaamaan mihin kaikkeen vielä pystyy ja minkälaista treeniä saisi kahdestaan aikaan sillä lailla, että se on hauskaa. Reppuselässä rappusten meneminen oli esimerkiksi tosi rankkaa. Siinä on riskinsä jos menee liian äärirajoille. Testattiin myös kottikärryjä ja lentokonetta. Kaikki oli tosi kivoja juttuja tehdä, mutta tuntui myös jaloissa jne. Tällasta vois harrastaa jatkossakin ja keksiä lisää kaikkia kivoja temppuiluja.








-Ida & Minttu

lauantai 11. heinäkuuta 2015

KAKKUJA


Meillä oli yhtenä lauantaina kavereiden kanssa valmistujaisjuhlat. Tarkoitus oli juhlia osan valmistumista ja sitä varten tehtiin kolme kakkua. Kaikki olivat oikeastaan testailua, koska ei oltu ikinä tehty tällaisia kakkuja. Jännittävin kokeilu oli raakakakku, joka oli ihan uusi tuttavuus. Yllättäen se onnistui melko hyvin ja oli ihan superhyvää. Tehtiin myös voileipäkakkua ja juustokakkua ja kaikki onnistui tosi hyvin. Leipominen on hauskaa puuhaa ja on kiva kokeilla kaikkea uutta. Riskinä oli ettei ne onnistu niin hyvin, että niitä voisi tarjota vieraille. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut miettiä sitä vaihtoehtoa. Joten jos jollakin on tulossa juhlat ja haluaa testata jotain uuttaa niin tässä olisi vinkki kolmeen erilaiseen kakkuun. Etenkin raakakakkua kannattaa kokeilla vaikka se epäilyttäisikin.

Tässä linkit kakkujen ohjeisiin, jotka kaikki oli netistä katsottuja:

Raakakakku - http://syotava.blogspot.fi/2013/08/ihan-paras-vadelmainen-raakajuustokakku.html
Juustokakku - ohje oli valmiina
Voileipäkakku - http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/121944/Voileipäkakku%20(kinkku)/ (muunneltu versio)




-Ida & Minttu

lauantai 4. heinäkuuta 2015

ADIDAS OUTLET


Shoppailuvinkki sateisiin päiviin. Vantaan Tammistossa valimokujalla sijaitsee Adidaksen outlet myymälä. Kannattaa käydä tsekkaamassa jos urheiluvaatteita hakusessa tai trendikkäät vapaa-ajan vaatteet niin tuolta löytyy edullisesti hyviä kappaleita. Kuvien paita myös sieltä ja  edullisemmin kuin netistä. Ei ehkä ihan kaikkea tarjolla valikoima vaihtelee aika paljon, mutta hyvien löytöjen paikka ehdottomasti.  Outlet myymälän lähellä myös mm. iso Budget sport ja xxl urheilumyymälä, jotka kannattaa matkalla myös katsastaa. Yleensä ei osteta mitenkään erityisesti tietyn merkkisiä vaatteita, mutta adidas on kyllä yksi suosikki merkeistä. 




-Minttu ja Ida

torstai 2. heinäkuuta 2015

DIY TAULU


Nyt kaivetaan nurkat ja kätköt ja otetaan vanhat valokuvat esiin. Joskus on tullut tulostettua ja teetettyä valokuvia, jotka eivät minnekkään ole päätyneet. Päätimme nyt tehdä niistä sisustustaulun.
Ei kauhean vaativa tehdä ja kivan näköinen seinällä tai hyllyllä.

Pohjaksi otimme ohuen levyn jostain vanhasta taulun pohjasta. Päällystimme sen valkoisella paperilla,  johon kuvat on liimattu. Yksi kolmio on 10cm korkea ja leveä ja taulun kooksi tulee sillon noin A2. Teimme pahvista kolmion mallin ja piirsimme niitä valokuviin hyviin kohtiin. Leikkasimme kolmiot irti ja vain liimasimme ne timantin muotoon pohjan päälle. Kolmioita menee 23 kappaletta ja kuvia tarvitaan siis kuvien koosta riippuen eri määrä. Otimme kuvista sellaisia kohtia etteivät ne selkeästi esitä mitään. Suurin osa oli mustavalkoisia kuvia, mutta halusimme mukaan myös värillisiä kolmioita.

Kiva sisustuselementti ja värityksen voi päättää itse omaan kotiin sopivaksi.






-Minttu & Ida