maanantai 5. lokakuuta 2015

TERVEELLISEMPI SYKSY

Aina syksyisin kun kesätyöt alkavat loppua ja opiskelut taas jatkuvat haluaa saada jotakin muutosta aikaan. Kesän jälkeen alkaa taas normaalimpi arki ja alkaa muodostua rutiineja. Omien rutiinien lisäksi haluaa kuitenkin jotakin uutta ja poikkeavaa. Tänäkin syksynä on meilläkin muutoksen aika. Nyt kun kaikki superfoodit ja terveellisyys ovat muodissa niin ollaan mekin lähdetty kokeilemaan joitain noista villityksistä. Ollaan kuitenkin huomattu, että meillä suurin ongelma on herkkujen syönti. Roskaruuan syönti ei ole mikään ongelma, koska sitä tulee tehtyä melko harvoin. Suurin liiallinen herkuttelu, joka aiotaan nyt viimeinkin muuttaa. Ollaan molemmat ihan koukussa sokeriin ja se on jo melkein huolestuttavaa. Nyt alkoi sokerista eroon pääseminen ja näillä pienillä jutuilla aiotaan onnistua. Alkuun jos pysyisi yhdessä herkkupäivässä viikossa niin sekin olisi jo suuri edistysaskel.

1. Valitaan sokerittomia vaihtoehtoja jokapäiväisistä ruuista


















2. Herkutella voi myös terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Tällaisia reseptejä herkkuihin, joissa ei ole sokeria löytää esimerkiksi blogeista. Ongelmana on myös, että tekee mieli napostella jotakin. Epäterveelliset naposteltavat voi korvata vaikka kurkun pureskelulla, pähkinöillä tai marjoilla ja hedelmillä.


3. Juodaan jonkin verran limsaa, mehua ja makukivennäisvesiä. Niiden käyttöä tulee ehdottomasti vähentää ja tässä ollaankin päästy aika hyvään alkuun ihan vain veden juonnin lisäämisellä ja sillä että ne jätetään kauppaan. Ostettiin joku aika sitten mehustin ja sillä voi kätevästi tehdä itse mehua johon ei lisää sokeria.



-Ida & Minttu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti