perjantai 27. maaliskuuta 2015

TUIKKUKIPPOJEN UUDISTUS




Melkein kaikilla suomalaisilla löytyy kotoa Iittalan kivi tuikkukippo, se on itsessään tyylikäs ja yksinkertainen koriste. Niitä on kuitenkin tullut kateltua jo aika kauan ja haluttiin vähän jotain pientä muodonmuutosta tehdä niille. Tässä kolme ideaa miten antaa tuikkukipolle vähän uutta ilmettä. Toki samanlaisen voi tehdä mihin vaan sopivaan tuikkukippoon.


1. Ekaan malliin tarvitaan vain jotain koristenauhaa. Itse käytin askartelukaupasta ostettua juuttinarua. Sitä vain kieritetään tuikkukipon ympärille tiukasti. Alun ja lopun voi liimata kuumaliimalla tai jos ei halua tuikkukippoon jälkiä niin ommella ohuella ompelulankalla langan päätä seuraavan kerroksen naruun. Kieritin ompelulankaa myös aluksi juuttinarun alkuun ettei se lähde purkautumaan. Ei kannata ihan yläreunaan asti juuttinarua kiertää ettei se kärähdä. Malli on helppo tehdä ja helposti sen saa myös vaihdettua taas uudenlaiseen ilmeeseen kun kyllästyy.


2. Tähän malliin tarvitaan vaan neulelankaa ja puikot. Mallissa on käytetty nalle lankaa ja siinä on 34 silmukkaa. Tässä sama sääntö, kannattaa tehdä neuleesta vähän tuikkukippoa lyhyempi ettei se mene reunojen yli ja kärähdä. Malli on yksinkertainen suljettu neule jossa on kaksi palmikkoa eripuolilla tuikkukippoa ja muuten oikeaa. Ei mene kauaa mutta tuo kivasti uutta pehmeämpää ilmettä tuikkukippoon.



3. Kolmanteen vaihtoehtoon tarvitaan paksumpaa villalankaa. Siitä leikataan kolme pitkää pätkää jotka letitetään. ensin kannattaa solmia toinen pää tai jo valmiiksi kierittää siihen ompelulankaa. Sitten letti kieritetään tuikkukippoon ja päät sidotaan ompelulankalla viereiseen kierrokseen. lettiä voi kierittää väljästi jotta kynttilän valo sitten loistaa sen läpi.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti